Mitä tarkoittaa varainhankinta?

Opintoretkiin liittyvän varainhankinnan yleiset periaatteet

Koululuokkien varainhankinta ja verotus
Koululuokkien varainhankinnan on katsottu jäävän verotuksen ulkopuolelle silloin, kun:

Myyntiin liittyvä varainhankinta on tuloverosta vapaata, kun:
HUOM! Viime kädessä asiasta päättää kuitenkin aina verottaja, eli on suositeltavaa, että käyttäjä tutustuu varainhankinnan verotukseen hyvissä ajoin itsenäisesti. Luokkatoimikuntien varainhankinnan verotuksen tarkat ohjeet löytyvät vero.fi:n sivuilta.

Rahankeräyslupa

Lue lisää, esim.:
Koulun retket ja leirikoulut (Opetushallitus)
Milloin rahankeräyslupaa ei tarvita? (Poliisi)
Luokkatoimikuntien varainhankinnan verotus (Vero.fi)
Tavoitteena laaja-alainen osaaminen (POPS2014)

Sponsori, Tapahtuma, Ihmiset, Ympäristö

Hyvän mielen haasteet (Sponsorit)

“Mitä me voisimme tehdä, että muut ympärillämme voisivat paremmin?” Tomerat-sovelluksen ja sponsorin avulla voitte tehdä hyvää yhdessä muiden ryhmän jäsenten kanssa suunnittelemalla ja toteuttamalla jonkin yleiseen hyvinvointiin liittyvän haasteen. Samalla pääsette lähemmäs varainhankintatavoitettanne.

Opintoretket, Suunnitelma, Opettaja, Esimerkki

ESIMERKKI: Opintoretkisuunnitelma (Opettaja)

Opettaja laatii opintoretkisuunnitelman, joka noudattaa Suomen lakeja ja kunnan/kaupungin sekä koulun ohjeita. Rehtori hyväksyy suunnitelman hyvissä ajoin ennen retkeä ja liittää sen koulun vuosisuunnitelmaan. Suunnitelmasta selviää muun muassa retken tavoitteet, järjestelyt ja valvontavastuut.

Jokamiehenoikeudet, Opintoretket, Varainhankinta, Luonto

Jokaisenoikeudet ja -vastuut

Luonnon antimia, kuten marjoja, sieniä, villivihanneksia ja -yrttejä, rauhoittamattomia kukkia, koivunlehtiä, käpyjä, keppejä ja kiviä voidaan hyödyntää järkevissä rajoissa omien tuotteiden raaka-aineina. Jokaisenoikeudet (jokamiehenoikeudet) ja -vastuut on kuitenkin syytä kerrata ja pitää mielessä luonnossa liikuttaessa.