Kepparikisat

Yleistä
Keppihevosharrastuksen juuret ulottuvat 2000-luvun alkuun, mutta erityisen suosituksi harrastukseksi se on kehittynyt 2010-luvulla. Keppihevosten SM-kilpailut ovat  Suomen suurin keppihevostapahtuma, missä kilpaillaan mm. este- ja koulumestaruudesta sekä pidetään näyttelyitä, erilaisia esityksiä ja muuta keppihevosaiheista ohjelmaa.

Vaikka kepparikisat ovat kasvaneet ja kehittyneet suuriksi massatapahtumiksi, on niitä edelleen mahdollisuus järjestää myös pienemmässä mittakaavassa ja uusin kasvoin. Tapahtuman järjestämiseen löytyy selkeät ohjeet esimerkiksi Suomen Keppihevosharrastajat ry:n (SKHH ry) tekemästä Kilpailujärjestäjän oppaasta (ks. linkki alla). Kepparikisojen kilpailu- ja myyntipöytämaksujen lisäksi tapahtuman järjestäjät voivat saada tuloja mm. buffetista/kioskista ja sponsoreilta (raha / tuotteet). Osallistujien (sekä järjestäjän) myyntipöydistä voi ostaa esimerkiksi itsetehtyjä keppareita ja niille kuuluvia tuotteita ja -varusteita. Keppihevosille voidaan järjestää myös näyttely, jossa on eri luokkia, kuten kylmäveriset ja lämminveriset hevoset tai tammat ja varsat sekä orit. Tapahtuman menoja ovat mm. palkinnot (ruusukkeet, pokaalit), buffet-myytävät, tarvikkeet sekä mahdolliset muut kulut, kuten salivuokra, bensakulut ja tuomarien korvaukset.

Keppihevoskilpailujen järjestäminen

1. Kilpailujen suunnittelu

2. Järjestäjät

3. Kilpailukutsu
 
4. Kilpailupäivä

Muistakaa:

Lue lisää, esim.
Suomen Keppihevosharrastajat ry:n
opas
Mistä on hyvät keppihevoskisat tehty
YLE:n lehtijuttu
Keppareiden taikaa

Tapahtuma, Myynti, Kulttuuri, Luonto, Jokamiehenoikeudet

Pilkkikisat

Jos paikkakunnallanne on riittävästi lunta, jäätä ja kalastusintoa, olisiko teillä halua järjestää pilkkikisat? Tapahtuman järjestäminen vaatii hyvää suunnittelua, intoa ja energiaa, mutta hyvällä yhteistyöllä siitä voidaan saada kaikille osallistujille ikimuistoinen kokemus!

Tapahtuma, Sponsori, Ihmiset

Leikkejä ja aktiviteetteja kaikenikäisille

Ovatko ideat hukassa ja tapahtuma tulossa? Oletteko suunnittelemassa esimerkiksi (päiväkoti)lapsille tai maahanmuuttajille suunnattua (sponsoroitua) tapahtumaa, johon pitäisi keksiä sopivia leikkejä ja aktiviteetteja? Ei hätää!

Myynti, Tuote, DIY

DIY Slime (turvallinen leikkilima)

Itsetehtyä myrkytöntä slimea voi tehdä yksinkertaisimmillaan peruna- tai maissijauhoista, vedestä sekä marjamehusta. Slimeen voi käyttää myös muita aineksia, kuten ruokasoodaa, askarteluliimaa, elintarvikeväriä, glitteriä ja shampoota. Älä käytä seokseen boorihappoa, booraksia tai pesuainetta.